Till minne av Helen Hammarberg

Min Lifedancing-kollega, yogini-syster och vän Helen Hammarberg – Ahmed är död. Jag är chockad, bestört och bottenlöst ledsen över hennes plötsliga bortgång 17 oktober.

Helen var en passionerad Lifedansare, som trots extremt svåra smärtor i kroppen, älskade den fria dansen. Hon utbildade sig till Lifedancing-lärare och höll i perioder Lifedancing-klasser. Hon höll även kvinno-grupper regelbundet och praktiserade hängivet med Chameli Ardagh och Awakening Women.

Helen brukade säga att vem som helt kan dansa, oavsett funtionsvariationer, och hon brann för att föra ut den fria dansen till alla.

De sista åren av sitt liv drabbades Helen av psykisk ohälsa – psykoser, vanföreställningar och paranoia. De här tillstånden skapade tyvärr stora svårigheter i komunikationen med många vänner och kollegor.

Jag träffade Helen sista gången i somras på en öppen Lifedancing-kväll, och det var svårt att få kontakt i samtalet. Men i dansen rörde sig hennes kropp fritt och flödande och det var härligt och lätt att mötas.

Och det är så jag minns Helen Hammarberg – Ahmed. Dansande, flödande, vacker och fri.

2019-11-07T02:03:55+00:00 november 7th, 2019|