Lifedancing Embodiment Retreat 2017 2017-09-19T08:47:47+00:00

Lifedancing Embodiment Retreat Arillas, Korfu 13-18/8 2017

 

Med Carina-Maria Möller Caur, Miriam Kalliwoda och Lifedancing-teamet (info. in English below)

DSC_7871 - Arbeitskopie 2Följ med oss på en härlig Lifedancing-vecka till Korfu! I år åker vi i mitten av augusti, så om du älskar Grekland, sol, värme och dans – här är din chans! Vi har satt samman ett program med fokus på Lifedancing (två sessioner/dag), men varje morgon erbjuder vi också power-walks med lättare intervallträning, mjuk morgon-workout (flöde/styrka/stretch) och sittande meditation för den som har lust.

Under veckan kommer vi att utforska hur Lifedancing-praktiken och de fyra elementen kan inspirera och stödja oss på olika sätt. Det blir både korta Lifedancing-cykler och långa dans-sessioner, och du kommer att dansa både guidade och oguidade cykler. Fokus på fri dans, men det också roliga, kreativa övningar, designade att inspirera och expandera din danspraktik. All undervisning på enkel engelska. Vi tror att det är bra att du har viss erfarenhet av fri dans för att få ut så mycket som möjligt av retreaten. Hör av dig om du är osäker.

Här en pdf med ett preliminärt schema. Schedule Lifedancing Corfu 2017

Och här en intervju om Lifedancing Embodiment Retreat av Monika Katarina Frisk, som var med på retreaten förra året. Lifedancing

 

DSC_7896-1105x535Octagon
Dansrummet, Octagon, är en åttahörning som ligger på gångavstånd från matsalen (5 minuter). Mitt i naturen, med ett urgammalt olivträd som närmsta granne och omgivet av citronlundar tronar denna fantastiska dansstudio. Tror det är det vackraste dansrum jag sett!

DSC_7841-1105x535Älskar älskar älskar att dansa här. Trägolvet är mjuk och dansvänligt, AC: n fungerar som den ska, musikanläggning har riktigt bra kräm – här kan man verkligen kasta loss! Utanför dansrummet en enkel träterass där man kan slappa och vila under rasterna. Toaletterna ligger bekvämt alldeles i anslutning till dansrummet och här kan du också fylla på din vattenflaska med rent, filtrerat vatten.

 

IMG_1382Alexis Zorbas
Retreat-centret vi bor på heter Alexis Zorbas. Rummen är enkla och rena. Många rum har fantastisk havsutsikt och de flesta har balkong. Några rum ligger nära matsalen och Octagon, andra en bit ifrån (inte längre än 10 minters promenad). Det finns badrum med dusch i samtliga rum, men i några av lägenhetshusen delar du badrum (kolla med Miriam). Det finns inte AC i rummen, men det går fint att hyra fläkt (kan vara skönt då det kan blir väldigt varmt i augusti). Du kan antingen boka ett enkelrum (dyrare) eller dubbelrum (billigare). Några föredrar att kunna dra sig tillbaka till eget rum, andra uppskattar att dela med en rumskamrat/meddansare.

Vegetarisk frukost och middag ingår i boendekostnaden. Frukostbuffén är magnifik med alla tänkbara fräscha frukter och grönsaker, grekisk yogurt med gyllengul honung, goda ostar och färskt, nybakat bröd. Middagsbuffén erbjuder flera olika varmrätter att välja på varje dag samt många sallader och alltid en dessert. Säg till när du bokar om du har behov av specialkost.
Läs mer här om Alexis Zorbas (och njut av de underbara bilderna): http://www.alexiszorbas.com/en/jiassas
På stranden
Arillas
Arillas är en liten, pittoresk by som ligger på nordvästra Korfu, är fortfarande orörd och ännu inte är överexponerad av turism. Här bor ca. 80 personer året runt men betydligt fler under högsäsongen. I Arillas finns utöver vanlig turism fn inte mindre än fyra retreatcenter för yoga, dans, friskvård, hälsa och vuxenutveckling.

Du som älskar att sola och bada kan antingen hyra en skön solstol på den offentliga stranden, eller – om du föredrar att sola och bada näck – dra dig så lång det går till vänster eller höger, till nakenbaden. Här kan det vara skönt med en tunn bastmatta under handduken (finns att köpa för en billig peng i någon av de små butikerna). Det finns också flera hotellpooler där man kan sola och bada mot att man köper något att äta eller dricka i hotellbaren (kan vara skönt om man tröttnar på sanden).

 

IMG_0400
Om du föredrar att njuta solen i skuggan kan äta din lunch under lövtaket på ett av våra favoritställen; Eftichia (https://www.facebook.com/EftichiaRestaurant/), samtidigt som du blickar ut över Adriatiska havet. Eller kanske vill du svalka dig med en iskall öl på Ammos Beach Bar, som också har byns bästa cappuccino och ett makalöst utbud av goda drinkar (https://www.facebook.com/Ammos-arillas-beach-bar-311049362…/). Eller låt dig hänföras av den magnifika solnedgången på Gravia Snackbar (https://www.youtube.com/watch?v=LhX3a991Zz4) eller Akrotiri (http://www.akrotiri-cafe.com/).
Corfu
Du får inte missa att besöka det vackra lilla kapellet högt uppe på höjden. Stilla sinnet, meditera eller bara vara en stund i lugnet och skönheten som finns här. Kanske vill du ta en promenad till den pittoreska grannbyn Agios Stefanos (ca. 2 km från Arillas). Här finns en fantastisk strand och många mysiga restauranger och kaféer. Om du får lust att andas stadsluft, kan du göra en utflykt till Korfu stad. Hyr en bil eller ta en taxi.

Läs mer om Arillas här: http://www.greencorfu.com/arillas-heaven-on-earth/
Och här: http://arillas-bliss.com/
Och här: www.arillas.com

 

IMG_0363Flyg till Korfu
Du bokar själv din flygresa till Korfu. Hör av dig om du vill ha hjälp!

 

Lifedancing Embodiment Retreat
Datum: sö. 13/8 kl. 10.00-fr. 18/8 kl. 18.30
Kostnad retreat: 460 €
Bokning och information Lifedancing Embodiment Retreat: Miriam Kalliwoda m.kalliwoda@vodafone.de

Alexis Zorbas
Kostnad kost och logi: dubbelrum 513 € och enkelrum 630 €
Transfer från Korfu stad till Arillas ingår inte i kostnaden, men kan bokas via Alexis Zorbas.
Bokning och information kost och logi: Alexis Zorbas info@zorbas-travel.de
www.alexiszorbas.com

11204470_10200616069760768_6780337585113022660_nVi ses i paradiset!
Carina-Maria Möller Caur, Miriam Kalliwoda och Gabi Kania

156141_10151182842347832_798616921_nLifedancing Embodiment Retreat
August 13-18 2017
Arillas, Corfu, Greece with Carina-Maria Moeller Caur, Miriam Kalliwoda and the Lifedancing team

Join us for a rejuvenating week at Arillas, Corfu, Greece!
We will dive deeply into our bodies and boast our health with Lifedancing. On the schedule is also morning workout: meditation, body awareness practices, soft stretching and power walks.

There will be plenty of space for integration, resting and relaxation and lots of time to enjoy Arillas:
a beautiful village situated at the North Western part of Corfu island.
www.arillas.com

The weather at Corfu in the middle of August is lovely and usually hot, so be prepared to sweat at the dancefloor… (there is AC in the workshop room though, and it is possible to rent a fan for your bedroom).

We think that in order to be able to enjoy the retreat fully, it is good if you have some experience with free dance and movement, or yoga, pilates etc.
Connect with us if you have questions.

Looking forward to see you at one of our favorite spots on earth.
Warmly welcome!
Carina-Maria Caur and the Lifedancing team

Lifedancing Embodiment Retreat Tuition
460 €

For further information and registration for the retreat contact:
Miriam Kalliwoda m.kalliwoda@vodafone.de

Alexis Zorbas – Accomondations
Double room: 518 €, single room: 630 €
Luscious vegetarian breakfast and dinner buffet is included in the cost (cost for accomondations might change at 2017).

Please book your room with Alexis Zorbas:
info@zorbas-travel.de
www.alexiszorbas.com

 

Photos: Anadi Nocke, Bibbie Friman, Carina-Maria Möller Caur, Helga HögåsenLifedancing